مراقبت از پوست پس از اپیلاسیون
اپیلاسیون
بعد از اپیلاسیون، از کمپرس سرد با یخ استفاده کنید. یخ، خونهای به سطح پوست آمده را که باعث گرمی پوست میشوند، از سطح پوست دور و آن را خنک میکند و درنتیجه قرمزی پوست کم میشود. (لوسیونهای کمککننده و دوش آب سرد میتواند چارهساز باشد)
به محلی که اپیلاسیون شده، دست نزنید و تا ۲ ساعت از کرمهای آرایشی یا مواد معطر استفاده نکنید چون منافذ پوست باز هستند و به سرعت میکروب اطراف را جذب میکنند یا با مواد آرایشی مسدود میشوند.
بعد از ۸ ساعت، از مواد مورد استفاده در پیلینگ (لایهبرداری) پوست استفاده کنید تا یک لایه از پوستهای مرده را از پوستتان بردارند. این همان سطحی است که در مقابل رویش مو مقاومت میکند و تبدیل به جوش میشود. این کار را هر باری که حمام میکنید انجام دهید.
اندازه و نوع موهای صورت در خانمها متفاوت است. بعضی خانمها، موهای صورتشان، کرکی شکل و بور است که زیاد به چشم نمی آید و موهای صورت بعضی از خانمها ضخیم و سیاه است. نکته ای که خانمها، قبل از برداشتن موهای زائد صورت، باید به آن توجه داشته باشند، نوع موهای زائد صورت است. در بعضی از خانمها داشتن موهای ضخیم و سیاه در صورت موروثی است ولی برای بعضی خانمها این موها، می تواند دلایل هورمونی داشته باشد. بنابراین اگر موهای زائد صورت شما ضخیم و مردانه است، قبل از اینکه به فکر روشی برای از بین بردن آن باشید با پزشک زنان مشورت کنید. در موارد بسیاری رویش موهای مردانه در صورت خانمها به خاطر نامتعادل بودن هورمونهای زنانه و مردانه می باشد و این عامل خود را به شکل موهای زائد ضخیم و سیاه نمایان می کند.
عروس هایی که پوست حساس دارند و بعد از اپیلاسیون جوش می زنند، این نکات را بدانند. در روزهای قبل از عروسی تمیزی و لطافت پوست عروس ها اهمیت زیادی دارد اما جوش های ناشی از اپیلاسیون دشمن زیبایی عروس ها هستند. برای پیشگیری از ایجاد جوش اپیلاسیون می توان از محلول های ضدعفونی کننده سطحی و صابون های آنتی باکتریال استفاده کرد. لازم به ذکر است که استفاده از بتادین خیلی تاثیرگذار نیست. همچنین می توان پس از اپیلاسیون برای مدت کوتاه ۳ تا ۴ روز از ترکیبات دارویی اریترومایسین ۲ درصد و ۴ درصد به صورت موضعی استفاده کرد تا هم التهاب کاهش یابد و هم میکروب های موجود از بین بروند. درست برخلاف کاری که معمولا در آرایشگاه ها و سالن های اپیلاسیون صورت می گیرد.
در این مکان ها معمولا از ترکیباتی مثل بتامتازون، کلوبتازول و… استفاده می شود اما چون این ترکیبات حاوی کورتن هستند خود باعث تشدید جوش ها می شوند. در واقع کورتن ظاهر التهاب و قرمزی را کاهش می دهد اما خود باعث تشدید جوش های پس از اپیلاسیون می شود. پس بهتر است در این شرایط از ترکیبات کورتن دار استفاده نشود. اگر هم جوش های تان شدید هستند بهتر است توسط پزشک معاینه شوید تا داروی خوراکی یا موضعی برای تان تجویز کند.
آنتی بیوتیک را زود قطع نکنید!
برای درمان فولیکولیت های شدید از آنتی بیوتیک های معمول استفاده می شود اما برای تشخیص دقیق تر نوع باکتری بهتر است از ترشحات نمونه گیری شود و آزمایش و کشت صورت گیرد. به این ترتیب نوعی از آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز می شود که در محیط کشت بهترین اثر را روی میکروب داشته است؛ در این صورت درمان قطعی خواهد بود. اما اگر درمان دارویی زودتر از موعد قطع شود، میکروب قوی تر شده و بیماری تشدید می شود.
کمپرس سرد، جوش ها را کم می کند
افرادی که مستعد جوش پس از اپیلاسیون هستند باید قبل از انجام آن از داروهای ضدجوشی استفاده کنند که توسط پزشک تجویز می شوند. همچنین هنگام اپیلاسیون باید از مهارت فرد انجام دهنده مطمئن شد، در غیر این صورت التهاب ایجاد شده بیشتر و احتمال ایجاد جوش نیز افزایش می یابد. اپیلاسیون باید با دقت و صحیح و به آرامی انجام شود تا به دنبال آن التهاب کمتری ایجاد شود. همچنین توصیه می شود بلافاصله پس از اپیلاسیون از داروها و ضدالتهاب هایی استفاده کنید که پزشک تان تجویز می کند. به کار بردن کمپرس سرد پس از اپیلاسیون نیز التهاب پوست را کاهش می دهد و از بروز جوش پیشگیری می کند.
جوش کمتر با کدام روش؟
در رابطه با روش های مختلف از بین بردن موهای زائد نمی توان گفت که کدام روش از همه بهتر است و جوش کمتری ایجاد می کند چرا که این موضوع در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. معمولا به بیماران توصیه می شود از روش هایی استفاده کنند که با تحریک پوستی کمتری همراه هستند. برای مثال استفاده از کرم موبر شاید یک مقدار نسبت به روش های دیگر ملایم تر باشد اما کسانی که پوست خیلی چربی دارند با مصرف کرم موبر جوش های شان تشدید می شود چراکه این کرم ها معمولا چرب هستند. در کل روش هایی که همراه با کندن مو هستند مثل مومک و بند انداختن یک مقدار احتمال ایجاد جوش را افزایش می دهند.
لیزر موهای زائد نیز در صورتی که کامل انجام شود و موها را از بین ببرد، می تواند به کاهش این جوش ها کمک کند چون تعداد دفعات اپیلاسیون را کمتر می کند. اما نمی توان گفت که لیزر راه درمانی برای این مشکل است چون به هر حال موهای کرکی و ریز تحت تاثیر لیزر قرار نمی گیرند و خانم ها مجبور می شوند آنها را اصلاح کنند، بنابراین احتمال ایجاد جوش به دنبال اصلاح آنها وجود دارد.
عالی بود دمتون گرم